깐풍기

Kore Yemeği Yapma Yarışması 2020 / Kkanpunggi (깐풍기) Tarifi #Kkanpunggi…

페이지 정보

작성자 Yasemin MACAR 작성일20-06-26 00:00 조회5회 댓글0건

본문



Merhaba,
Kore Kültür Merkezi'nin düzenlemiş olduğu ''Kore Yemeği Yapma Yarışması 2020 '' için sizlere Kkanpunggi (깐풍기) yaptım. Kore'de en çok tüketilen et çeşidi tavuktur. O zaman yemeğimizin malzemelerine geçelim:
- 250-300 gr tavuk göğüs eti (normal doğrayalım)
Tavuk sosu için ilk olarak:
- 1 çay kaşığı kadar zencefil
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- Karabiber
*Dolapta bekletildikten sonra eklenecek olanlar:
- 1 yumurta beyazı
- 1 bardak buğday nişastası (patates nişastası)
*Tavuğumuz kızartmaya hazır :)
Ana sos malzemeleri:
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sirke (pirinç sirkesi, beyaz sirke)
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı bal ( pirinç şurubu, esmer şeker)
Sebzeler:
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet sarı/kırmızı biber (çok acı olmasını isterseniz yeşil ve kırmızı chili biber kullanabilirsiniz)
- Yarım kuru soğan
- 3 adet yeşil soğan
- Susam yağı
Acılı-Sarımsaklı Yağ Sos:
- 4 diş sarımsak
- Yeşil soğan kökü (ince ince dilimlenmiş)
- Kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı yağ
Afiyet olsun...

*Yorumlarınız ve düşünceleriniz benim için değerli o yüzden yorum yapmayı unutmayın ;) Tarifimi beğendiyseniz abone de olabilirsiniz.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

Total 52건 1 페이지
게시물 검색
Copyright © gtsglobal.co.kr. All rights reserved.  Contact : help@oxmail.xyz